Májusban érkezik az Archibald Lox első trilógiája!

Májusban érkezik az Archibald Lox első trilógiája!

Az Archibald Lox egy fantasy-sorozat a világhírű Darren Shan tollából, amelynek első három része magyarul igazi vaskos trilógiakötetként 2023. május 15-én érkezik a könyvesboltokba. A könyv egyedülálló keveréke a varázslatnak, kalandnak és rejtélyeknek, és ígéretes olvasmány minden korosztály számára.

Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk az Archibald Lox szériát, kibontva annak cselekményét, karaktereit, valamint azt a világot, amit Darren Shan teremtett.

Az Archibald Lox széria egy fiatal lakatmester, Archie utazását követi végig, aki képes bármilyen zárat kinyitni, amivel szembe találja magát. Az olvasót azonnal magával ragadja a történet izgalmas nyitánya, azon morfondírozva, vajon milyen jelentősége lehet Archibald erejének, és mire használja majd azt.

A történet fonalát London utcáin vesszük fel, ahol a búskomoran ballagó Archie csakhamar egy életre-halálra szóló üldözés közepén találja magát, és kis híján ő maga is a két szörnyű, fehér öltönyös bérgyilkos áldozatává válik.

Ahogy a történet folytatódik, Archie rádöbben, hogy az általa ismert földi élet nem az egyetlen opció a világon. Léteznek ugyanis más szférák és univerzumok, ahol a fizika törvényei rácáfolnak minden korábban ismert realitásra.

A sorozat egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy a fantasytól szokatlan módon, de még nem egészen sci-fi-re hajazó mértékben a varázslatot ötvözi a technológiával. Az író mindig is szívesen kísérletezett a különböző témák és műfajok meglepő párosításaival (mint a Város trilógia és az Árnyak asszonya misztikus-krimi regényei), és nincs ez másképp Az elveszett hercegnő-ben sem; a felépített világ sajátos elegye előző évszázadoknak és napjaink technológiájának, könnyedén eltárolva egész univerzumokat modern, felhő alapú rendszerekben – amelyek emberi agyakon futnak!

A történetben egyaránt jelenik meg a Rémségek Cirkuszából ismert puritán vámpíri életmód és a legújabb informatikai vívmányok inspirálta fantasztikum keveréke, mely egy új és izgalmas réteggel bővíti a történetet, egy pillanatra se hagyva lankadni az olvasó figyelmét.

Az Archibald Lox – Az elveszett hercegnő karakterei is szokás szerint jól kidolgozottak. Maga Archibald is rendkívül összetett főszereplő, akit szüntelenül kísért kistestvére elvesztésének tragédiája, és mindeközben életveszélyes kalandok közepette próbálja kitartóan kitalálni, ki ő valójában, és melyik szférába tartozik igazából. Az utazása során a legváltozatosabb útitársak kísérik, szövetségesekre és ellenségekre talál, és visszatér a jól megszokott bölcs mentorkarakter is, ezúttal egyedülálló módon egy fiatal lány formájában. A szereplők nem csak továbblendítik a történetet, de mindeközben kibontakoznak saját céljaik, történetük és motivációjuk, ami hitelessé teszi őket, még érdekesebbé és izgalmasabbá téve a történetet.

Darren Shan neve már jól ismert a fantasy világban, és az Archibald Lox széria csak egy a sok nagysikerű könyvsorozata közül. Legismertebb sorozatai közé tartozik a Démonvilág széria, a Zom-B könyvek és persze a Rémségek Cirkusza, amely világszerte a legnépszerűbb és legsikeresebb ifjúsági fantasy-sorozatok közé tartozik.

Az Archibald Lox széria egy teljesen új kalandra hívja az olvasókat, amelyben Darren Shan ismét bebizonyítja, hogy tollában számtalan fantasztikus világ rejlik. Habár a sorozat az ifjúsági irodalom számára készült, az érettebb olvasóknak is ajánlott, akik szeretik a fantasy műfaját, a rejtélyeket és az izgalmas karaktereket.

A magyar közönség számára az Archibald Lox széria megjelenése nagyszerű lehetőség arra, hogy (újra) felfedezhessék Darren Shan fantasztikus írói munkáját. A sorozat korábban már világszerte elnyerte a fantasy rajongóinak tetszését, és az ígéretek szerint a magyarországi megjelenése is sok olvasót ragad majd magával.

Érdemes emellett elolvasni az író korábbi munkáit is, különösen a Rémségek Cirkusza sorozatot. A Cirque du Freak története kiválóan ötvözi a horror és a fantasy elemeket, és igazi olvasmányélményt nyújt gyerekeknek és örökifjaknak egyaránt.

Az Archibald Lox – Az elveszett hercegnő 100 limitált példányban is megjelenik a normál kiadás mellett, melyeket Darren saját kezűleg dedikál a boldog tulajdonosoknak, azonban az előrendelést akkora, nem várt érdeklődés kísérte, hogy a limitált kötetek már az első két órában elfogytak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük